Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, beru antikoncepci Artizia, dnes mi předepsali antibiotika Augmentin 1g (na 7 dní). Chtěla bych se zeptat, jestli nějak ovlivní účinnost antikoncepce, v příbalovém letáku jsem se o tom nic nedočetla. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Antibiotika ovlivňují účinnost antikoncepce jen minimálně. Protože tento jev ale s jistotou zcela vyloučit nelze (např. změnou složení střevní flóry a tím pak změněným vstřebáváním antibiotika), doporučuji užívat do konce cyklu ještě kondom, chcete-li mít naprostou jistotu.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: