Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně braní antikoncepce a zároveň antibiotik.Beru antibiotika Xorimax a antikoncepci Logest. Je pravda že antibiotika snižují účinnost antikoncepce a jak hodně??Za jak dlouho po dobrání antibiotik se to zase spraví??Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Jen některá antibiotika ovlivňují účinnost hormonální antikoncepce ( tetracykliny - Doxybene, Doxycyklin..). Pokud v příbalovém letáku antibiotika není nic uvedeno, antikoncepci to neovlivní. U antibiotik rizikových je zapotřebí až do konce cyklu užívat doplňkovou antikoncepci.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: