Antikoncepce a antibiotika

Dobrý večer, mám takový problém.. dnes mi obvodní lékařka předepsala antibiotika Ospen 1500 (angína), který mohu eventuelně brát pouze 8 dní namísto 10. 5. dnem užívám prvně nízkohormonální antikoncepci Daylette (nikdy předtím jsem žádnou antikoncepci neužívala). Chci se zeptat, zda může dojít k otěhotnění, jestliže proběhne pohlavní styk 12.9., tedy den po dobrání antibiotik. Děkuji za odpověď, Kateřina

Odpověď odborníka:

Antibiotika ovlivňují účinnost antikoncepce daleko méně než se traduje, pokud by jste chtěla mít jistotu po dobu užívání antibiotik použijte ještě kondom i když si myslím že je to až zbytečná opatrnost. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x