Antikoncepce a ekzém

Dobrý den Chtěla jsem se zeptat. Dcera má atopický ekzém, začala užívat antikoncepci Minerva. Ekzém se ji zhoršil tak jak to ještě nikdy neměla. Může to mít na to vliv ? Děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, souvislost zhoršení atopického ekzému při užívání hormonální antikoncepce zde zcela jistě může být. O kůži je třeba zvýšeně pečovat, promazávat, používat olejové koupele. Pokud taková opatření nepomohou, bude třeba zvážit vysazení antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Meningitida
Články: Meningitida
Meningitida je zánět...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Histologie
Články: Histologie
K čemu slouží histologické...
Chronická myeloidní leukemie aneb Co čeká pacienty
Články: Chronická myeloidní leukemie aneb Co čeká pacienty
Chronická myeloidní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: