Antikoncepce a euthyrox

Mohu brát antikoncepci minisiston když beru léky eythyrox?A chtěla jsem se zepatt jak je to stím plánováním otěhotnění když beru léky euthyrox,slyšela že spoustů lidí má problém otěhotnět když bere,pár lidí kteří chtěli otěhotnět tak radši vysadily a bez problému ohli otěhotnět.co je na tom pravdy?Děkuji za odpověd.Děkuji za odpověd Tkáčová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, oba léky klidně kombinovat můžete, je to zcela běžné. Co se týká otěhotnění, je má zkušenost naprosto opačná. Často spolupracujeme s centry asistované reprodukce a podáváme malou dávku levothyroxinu i ženám, které mají hraniční výsledky hormonů štítné žlázy. Problémy s otěhotněním mají ženy, které mají hormonů štítné žlázy nedostatek. Pak totiž dost často neprobíhá ovulace. Že by někdo nemohl otěhotnět při užívání Euthyroxu a kvůli tomu vysazoval, to slyším poprvé. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: