Antikoncepce a epilepsie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, beru HA Katya a mám epilepsii, užívám Lamictal 50mg 2xdenně, tak jestli je možné, když beru tyto léky současně, zda mohu otěhotnět.. Pokud ano, jaké je zde riziko poškození plodu když o těhotenství vědět nebudu.. Mockrát Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinek antikoncepce není současně užívaným přípravkem Lamictal nijak snížen. Otěhotnět byste při pravidelném užívání antikoncepce tedy neměla. Pokud by k těhotenství teoreticky došlo, plod nebude nijak poškozen z důvodu užívání Lamictalu ani antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: