Antikoncepcia - vynechanie tabletky

Dobry den, uzivam antikoncepciu Belara, uz druhe 3-mesacne balenie, a spravila som chybu v poslednom tyzdni uzivania tabletiek. Vynechala som tabletku v piatok, a v sobotu som si zobrala 2 naraz, ako to je napisane v pribalovom letaku. Do stvrtka som nechraneny pohlavny styk nemala a piatok vecer (na siedmy den) som uz praktikovala nechraneny pohlavny styk s mojim partnerom. Je tu moznost otehotnenia? Kedze to bol posledny tyzden tabletiek a mala nasledovat 7dnova pauza, pre istotu som ju nespravila a pokracovala som v uzivani dalsieho balenia. Aj to bolo pisane v pribalovom letaku. Chcela som sa spytat, ci mam zajst ku gynekologovi, alebo si kupit tehotensky test. Mate aj s tymto skusenosti? Mozno som len trochu paranoidna. Dakujem Sofia

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zcela správně jste po dobrání platíčka začala bez pauzy s užíváním tablet z platíčka nového. Podle doporučení byste se měla chránit před otěhotněním ještě alespoň 7 dní po zapomenuté tabletce další antikoncepční metodou současně s užíváním hormonální antikoncepce, což jste ne úplně dodržela. Přesto možnost otěhotnění je velice malá. Těhotenský test si pro všechny případy zakupte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Změna HA | Od: Markéta | 5.12.2013 21:07
Dobrý den, už 4. měsícem beru HA Belaru. Předtím
jsem užívala Minervu. Od té doby, co užívám Belaru
mám menstruaci den a pak špiním. poslední 2 měsíce
jsem ji nedostala vůbec. Těhotná být nemůžu,
dělala jsem si test. Myslítě, že to může být změnou
HA? Mám přejít zpět na Minervu nebo jinou HA?
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: