Antikoncepce/ antibiotika

Dobrý den, užívám antikoncepci Tri-Regol, v příbalovém letáku jsou napsaná antibiotika, které můžou omezit účinost tyto: ampicilin, tetracyklin, rifampicin.. Od lékaře jsem právě dostala antibiotika Xorimax (ceforoximum axetili), chci se zeptat jestli i tyto antibiotika ovlivňují účinost antikoncepce a jestli ano jak dlouho by jsem měla používat jinou ochranu. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Obecně se udává,že antibiotika snižují účinek antikoncepce,spíše se to ale týká například ATB Rifampicin , a u jiných antibiotik proti TBC u jiných je snížení efektu antikoncepce značně nadhodnoceno.Chcete li mít absolutní jistotu, používejte kondom v tom cyklu, ve kterém doberete antibiotika.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: