Aritmie

dobrý den, prosím vás trápí mě vynechvání tepu i když úplně nevynechá spíš přeskočí někdy i vynechá takový mám pocit..byla jsem několikrát na kardiuu měla holtra nikdy nic..i když jsem pocitovala tennto problém..mám lehký prolaps mitrální chlopně je možné, že tento způsobuje? a je nebezpečný ? Může se díky mitrální chlopni také zastavit srdíčko? a jak poznám že se nejedná o aritmii..jaký je rozdíl mezi aritmii (o které jsem si přečetla že je životu nebezpečená ,že se může i zastavit srdce) a extrasystolami? A jsou nebezpečené pocituji je již půl roku prakticky denně to asi neni normální..egilok brát nemůžu mám dost nízký tlak 90 na 58 a neurol a oxazepan mi to nezmírní..pan dr. řikal že pokud neomdlívám jde o nezávažný stav je to pravda? Jaké vyšetření bych měla žádat? Dost mi to ovlivnuje život né ani tak strachy ale jsem z toho otrávená jak to pořád vnímám..děkuji moc za odpovědi šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, palpitace jsou nepříjemné, ale většinou jsou způsobeny extrasystolami, které nejsou nebezpečné. Jedná se o předčasný srdeční stah, který mají všichni lidé. Někteří lidé extrasystoly nepříjemně vnímají jako bušení srdce nebo přeskočení. Nejde o nic nebezpečného. Lehký prolaps mitrální chlopně je také v rámci normy. Pokud opravdu neomdlíváte tak se nejedná o život ohrožující stav. Mám dobré zkušenosti s jógou, která učí pracovat s dechem a poslouchat a zklidnit srdce.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: