Artróza a jízda na kole

Dobrý den pane doktrore. Mám artrózu 1.stupně. Tedy zatím tu nejnižší. Jsem vášnivý cyklista a doktor mi doporučil tento sport provozovat i nadále a přiměřeně. Nevím co to znamená. Denně najezdím kolem 2 hodin 5x týdně. Chci se zeptat v takových dávkách zda to zhoršuje artrózu nebo naopak posilováním svalů kolem kolene ji šetří? Popřípadě co byste mi doporučil, kdybych se tohoto tempa nechtěl vzdát. Ortézu či podobně? Děkuji

Odpověď odborníka:

Zastávám váš názor, že posílení svalstva pletence pánevního a stehenníách svalů je vhodné, bez větších dopadů váhovým dopadem na kloubní chrupavku. V tom smru správně. Druhá zásada je tady také užitečná - všeho s mírou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: