Ascorutin

Dobrý den, jsem v 6 týdnu těhotenství a moje lékařka mi předepsala ascorutin a utrogestan na mírné krvácení. Když jsem si přečetla příbalový leták k ascorutinu tak tam bylo napsáno, že se nesmí užívat v těhotenství. Zajímalo by mě proč je to tam napsané, když se v těhotenství bere.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdy je přílišné studium příbalového letáku na škodu. Výrobce se tímto prostě jistí proti jakýmkoli souvislostem nebo žalobám, Je fakt, že není logický důvod, proč by měl vitamínový preparát /podporuje pevnost cévní stěny/, který se v této indikaci používá již dlouhá léta, nějak škodit těhotenství. Neznepokojujte se, zároveň přidejte třeba do své stravy hodně vitamínu C a rutinu - ten je hlavně v pohance, chřestu, slupkách rajčat, v kůře citrusových plodů, v jablečné slupce, v broskvích, nektarinkách, lesních plodech, kiwi, banánech, a také ve výluhu zeleného a černého čaje...at nemusíte spoléhat jen na Ascorutin a přeji vám šteští v podobě hezkého dětátka! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: