Ascorutin a antikoncepce minisiston

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda lék Ascorutin snižuje účinek antikoncepce Minisiston. V příbalovém letáku tato informace přímo napsaná není, ale je tam napsáno, že kyselina askorbová, jež ascorutin obsahuje zvyšuje vstřebávání hormonu ethinylestradiolu a tento hormon obsahuje antikoncepce, kterou používám a nechápu, jak si vyložit, že "zvyšuje vstřebávání". Ascorutin beru 3x denně 2 tablety. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nemějte obavy,účinek antikoncepce nebude nijak ovlivněn. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: