Asc-us způsobený zánětem

Dobrý den, chci se zeptat paní doktorko byla jsem na vyšetření a zjistili mi zánět byla jsem přeléčena macmiror complex 500 a po vyšetření mi byl zjištěný ASC-US v nálezu mám napsané reaktivní buněčné změny způsobené zánětem. A teď jdu na vyšetření kolposkopii. Chci se zeptat jestli se má manžel nějak přeléčit. Od doktorky mi bylo řečeno že pokud na sobě něco nepociťuje tak nemusí. Ale když jsme měli před zjištěním zánětu pohlavní styk mám strach aby mi to zase nevrátil zpátky. A taky se chci zeptat jestli máme při mé diagnóze úlpně vysadit pohlavní styk nebo je možný s kondomem. Od paní doktorky jsem se nic nedozvěděla. A taky se chci zeptat někde jsem četla že tato moje diágnóza není nic vážného a někde jsem četla, že to může vést až k rakovině děložního čípku, tak chci vědět kde je pravda. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud jste měla jen mykosu nebo bakteriální zánět, přítel se léčit nemusí.co se týče čípku, není to nic hrozného, je to jen buněčná změna, Vaše lékařka Vás bude sledovat a včas Vám řekne, že něco nebude v pořádku.bude třeba i z Vaší strany dodržovat termíny kontrol.milovat se můžete bez kondomu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: