Ateromy na hlavě - hypertrofické jizvy

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mám na hlavě dva ateromy o velikosti asi 2 cm. Chtěla bych si je nechat odstranit, ale mám obavy, aby se mi nevytvořily hypertrofické jizvy, na které trpím (zatím se mi udělaly po každém chirurgickém zákroku). U kadeřnice si nechávám udělat pevnější trvalou a boule začešu. Moje kožní lékařka mi sdělila, že případné problémy s jizvami po zákroku nemůže vyloučit a že ona by si ty ateromy asi zatím nenechala odstranit. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Samozřejmě riziko jizvení po jakémkoli chirurgickém zákroku u vás je a nikdo vám předem neřekne, zda se budete hojit dobře či nikoli. Ale pokud jsou ateromy již dosti velké a viditelné, asi bych se spíše přikláněla k odstranění, resp. stačí jen naříznout a vypustit obsah, což není tak velký zásah do integrity kůže.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
aterom | Od: Marcela | 23.4.2014 16:21
Nesouhlasím s tvrzením, že aterom stačí jen naříznout a vypustit obsah. Dle názoru mého chirurga je nutné atromy vždy odstranit celé i s obalem.
reagovat
re:aterom | Od: Adriana | 13.10.2014 19:53
Ano, taky mně to na kožním říkala. Mám jednu takovou "potvoru" na hlavě.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: