Aterosklerosa

Dobrý den.Je mi 35.let.Dva měsíce mám bolesti hlavy,tak mi lékař odeslal na CT mozku.Tam mi bylo zjištěno:sklerotické změny karotalniho syfonu.Byla jsem již na vyšetření krve a vše v normě.Sono karotid též v pořádku.Ještě půjdu na vyšetření očního pozadí.Prý se jedná o aterosklerozu.Můžete mi říci zda je toto vážné anebo se nemusím až tak obávat a co mohu dělat dál.Jinak nekouřím,ani nepiji. Máme tuto nemoc v rodině.Může toto vše být způsobeno i nadměrným stresem?Děkuji moc za odpověď.S pozdravem Pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pavlo! Ateroskleróza je degenerativní onemocnění cév, při kterém dochází k usazování tuků do cévní stěny. Pro více informací doporučuji stránky http://www.ordinace.cz/clanek/ateroskleroza/. Tímto onemocněním trpí někdy bohužel především vlivem nesprávného stravování už i děti. Přesto, že máte tuto nemoc v rodině, i vy sama můžete velkou měrou přispět ke snížení rizika tvorby dalších aterosklerotických změn ve vašem těle. Především dodržováním zásad zdravého životního stylu - pravidelným cvičením, nekuřáctvím, dietou s nízkým obsahem cukrů a tuků, eventuálně užíváním léků na snížení cholesterolu (pokud máte zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi) a rovněž omezením stresu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: