Atopicky ekzém a uzlinky v tříslech

Dobrý den. Můj dvacetiměsíční syn má už měsíc problémy s kůží... nesvědivá krupička se mu objevila na hrudníčku,bříšku, pak na rukou i nohou, do týdne měl už zasažené uši i obličej, na uších a obličeji se mu to slévalo /původně jsem si myslela , že by to mohla být spála,ale další příznaky spály neměl. Léčba ambidermanem byla s menším efektem a po deseti dnech opět zhoršení stavu - krupička opět všude i s flekatými líčky a fleky až za ušima...teplotu nemá, vypadá zdravý. Při promazávání ambidermanem jsem přišla na drobné uzlinky, je jich víc v tříslech, nevím od kdy je tam může mít. Může to mít souvislost? - lékař z kožního říkal , že je to lehký atopický ekzém. Byli jsme i na infekce, tam zatím vzali jen odběr EBV, aslo ,CRP, stěr z krku a nějaké odběry na parazity- toxoplasmoza atd.. Děkuji

Odpověď odborníka:

Počkejte na výsledky z infekce , jinak kožní je obor koukací, a popis pacienta bývá stran typu vyrážky málokdy odborný, takže Vám odpovědět - zda má dermatolog pravdu- nemohu. Vzhledem ke zvětšeným uzlinám je potřeba další vyšetření , které podstupujete , tak vydržte...

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: