Audiogram a potíže se sluchem

Dobrý den, dnes jsem byla na ORL na audio vyšetření (zdálo se mi, že už nějakou dobu slyším hůř na pravé ucho, objednávala jsem se sem před několika týdny) a na tympanometrii. Jsem nyní čerstvě po přeléčeném velkém zánětu obou uší, ještě mi v nich střídavě částečně zaléhá, antibiotika jsem dobírala před dvěma dny. Na audiogramu mi vyšly "poklesy ve vysoké frekvenci na 4 kHz", tympanogram mi vyšel vpravo normální, vlevo nešlo změřit pro "blok tuby" - viz zpráva. Doktorka mi říkala, že výsledky na audiu ukazují spíš na poruchu sluchu z nadměrného hluku. Když jsem se jí na to ptala podrobněji, řekla, že neví, jestli jsem to poškození měla už před zánětem nebo je to následek zánětu, protože mi vyšetření dělá poprvé, a nedokázala mi říct, jestli je to ještě vyléčitelné. Napíšete mi prosím Váš názor? Nepracuji v hlučném prostředí, dřív jsem občas zašla na diskotéku či poslouchala hlasitější hudbu. Pokud poruchu mám a nebudu se vystavovat velkému hluku, je jisté, že se mi bude prohlubovat nebo je naděje, že zůstane ještě nějakou dobu beze změny? Je mi 35 let. Děkuji, Kamila Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedno měření o ničem nevypovídá, dle zprávy je patrné, že je pokles na 4000Hz, ale již ne , jaký a jaký má tvar ostatní křivka. Rozhodně by se mělo vyšetření s odstupem času zopakovat a udělat jednoznačný závěr.

MUDr. Karolína Dostálová
MUDr. Karolína Dostálová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL ambulance PP Hospitals, Nemocnice Brandýs nad Labem

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x