Autoim. thyreoiditida a otěhotnění

Vazeny pane doktore, bude mi 33 let, od cervna 2011 se snazime otehotnet. Nyni mi byla zjisten prolaktin - horni hranice normy a autoim. thyreoiditida, na kterou uzivam 1/2 tablety Euthyrox 50 - mohlo toto mit vliv na otehotneni a muze mi uzivani tohoto leku k otehotneni pomoci, pripadne jak mam dal postupovat? Z toho, ze se nam stale nedari otehotnet jsem dost nervozni a apaticka, ac jsem kdysi takova nebyla. Protoze se obavam, ze muj gynekolog ma laxni pristup, tak se obracim s dotazem na Vas. Mozna dulezita informace, dle gynekologa jsem zdrava a mam ovulaci, v 18 letech jsem ale byla na mini-interupci - nemuze to mit vliv na nynejsi otehotneni? Dekuji velice za Vas cas a odpoved, Katka

Odpověď odborníka:

Pokud prodělaná miniinterrupce proběhla bez například zánětlivých komplikací,neměla by na otěhotnění mít vliv,zvýšený prolaktin může mít na otěhotnění vliv, protože jeho hladina kolísá bylo by dobré zopakovat vyšetření a kontrolu u endokrinologa ,zda je dávka Euthyroxu dostatečně nastavena. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: