Azitromycin sandoz 500mg a těhotenství

Dobrý den, po štípnutí hmyzem mi místo velmi oteklo, obvodová doktroka mi předepsala Azitromycin Sandoz 500mg, celkem 9 tablet (tři dny tabety, tři dny pauza, tři dny tablety, tři dny pauza, tři dny tablety). Za 6 týdnů po dobrání antibiotik mám přijít na odběry kvůli borelioze. S manželem se chceme pokoušet o miminko, za jak dlouho po dobrání ATB bychom to mohli zkoušet? Jak dlouho se látky z těchto léků udrží v těle? Když by testy za 6 týdnů prokázaly boreliozu a já už byla těhotná, jak velký problém by to byl? Nebo je nezbytné počkat s miminkem až po testech? Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Azitromycin nevadí. Počkejte však s otěhotněním po výsledcích testu, borelioza může být příčinou potratu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x