Azitromycin sandoz 500 mg a plod dlouhá doba užívání

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, můžu užívat tyhle antibiotikum v 22 týdnu těhotenství po dobu 9 DNŮ? Nejsem si uplně jistá, jestli je to tak závažné, nevím výsledky jak došli po stěru, léky jsem dostala kvůli nálezu mykoplazma. Myslím, že je to extrémě dlouhá doba v těhotenství na užívání takhle silných antibiotik.

Odpověď odborníka:

Výrobce udává -Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Tento léčivý přípravek se nesmí v těhotenství a během kojení používat, pokud ho lékař výslovně nedoporučí. I doba po kterou máte užívat je dosti dlouhá, raději se znovu poraďte se svým lékařem. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: