Bechtěrevova choroba

Dobrý večer.Mám tento dotaz:Je mi 53 let,více než 30 let trpím bolestmi páteře,které se věkem stupňují k neúnosnosti.Od 38 let prakticky nepohnu hlavou,mám problémy se ztuhlostí páteře,s úklony i předklony.Rehabilitační lékař mě koncem roku 2008 poslal na revmatologii,aby revmatoložka potvrdila nebo vyloučila Morbus Bechtěrev,nemoc,kterou trpěli oba moji rodiče.Na základě séronegativity revmatoidního faktoru(S-RF 5,6IU/ml),FW 32/47 a S-CRP 8,7mg/l lékařka u mne Bechtěrevovu chorobu vyloučila a dodala,že MB se v mém věku už nediagnostikuje,je to prý nemoc mladých lidí.Jako diagnózu mi uvedla VAS.Je na základě výše uvedených laboratorních hodnot skutečně možné vyloučit Morbus Bechtěrev? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého názoru je vhodné pro jistotu doplnit RTG obraz páteře - Bechtěrevova choroba má charakteristický rentgenologický obraz.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: