Beta hemolytický streptokok

V prosinci jsem měla anginu- Penicilin.Po doužívání se do 2 dní objevila znovu.Brala jsem Amoksiklav.V kontrolním výtěru byl hemofil .Nasledovala ANTB. Azitromycin 500mg.V kontr.výtěru zmizel hemofil a objevil se betahemolytický streptokok.Brala jsem Zinnat 500mg.V kontr.výtěru opět betahem.streptok.ANTB.byla podávána cíleně.Dr.mi ukončuje léčbu s tím,že to je záhada, že může být i chyba v laboratoři.Nyní mám Luivac na podporu imunity.Mám se vrátit do práce.Za 3 měs.kontrolní výtěr.Streptokok mi nezpůsobuje viditelné obtíže. Nemůže mě nebo mému okolí/těhotné kamarádce nebo rodině/ ublížit?Rodina má výtěry negativní na streptokoka - pouze manžel hemofyla,kt.mu nezpůsobuje obtíže.Posledních 15 let jsem nebyla nemocná.Mám to nechat být, jak říká moje dr.? Nebo trvat na nějaké léčbě?

Odpověď odborníka:

Tato bakterie může vaše sliznice pouze kolonizovat a nezpůsobovat žádné onemocnění. V takovém případě není nutná terapie. Ale stáváte se nosičem a můžete kapénkovou infekcí nakazit jinou vnímavou osobu. Další možností terapie je zhotovení autovakcíny z vašeho vlastního výtěru.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: