Bezpečný sex bez ha

Potřebovala bych od Vás poradit. Jsem s přítelem půl roku. Náš vztah je prozatím bez pohlavního styku. Problémem je to, že neberu hormonální antikoncepci. Přítel se bojí, že pokud jí neberu, tak otěhotním! Máme kvůli tomu takřka dennodenní hádky. Jsem studentkou farmacie, proto jsem navrhla použití kondomu spolu se spermicidním krémem. Dva druhy nehormonální antikoncepce, které spolu mají podle mě vysoce účinnou ochranu. Ale můj přítel tomu stejně nevěří a já už nevím, jak víc mu to mám vysvětlit. Proto hledám pomoct odborníků. Prosím Vás, řekli byste mi na to svůj názor? Jak mu mám pomoct? Myslím, že veškeré informace a znalosti, co mám, jsem již vyčerpala. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Bohužel musím souhlasit s tím, že hormonální antikoncepce je při správném užívání nejbezpečnější. Samozřejmě Vámi zvolená kombinace je také vysoce účinná, ale dosti nepohodlná a v důsledku častěji selhávající - pravděpodobnost selhání je však i tak minimální. Použitá antikoncepce by měla být kompromisem mezi oběma partnery, avšak definitivní slovo by měla mít žena

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sex po internetu? Pozor na skryté pasti…
Články: Sex po internetu? Pozor na skryté pasti…
Internet jako samozřejmá...
Bronchiální astma
Články: Bronchiální astma
Bronchiální neboli...
Sexuální praktiky, u kterých (ne)hrozí nákaza žloutenkou
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Rakovina prostaty (2. díl)
Články: Rakovina prostaty (2. díl)
V časných stadiích rakoviny...
Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Články: Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Skutečný počet uživatelů...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: