Biologická léčba a infekce

Dobrý den: Mám crohnovu chorobu a 2 měsíce mám biologickou léčbu a prednison . Chtěla bych se zeptat zda je pro mě nějak nebezpečný kontakt s osobou která má prokázanou infekci MRSA a pseudomonáza.Má ji kultivovanou v hlubokých dekubitech. Mám strach z infekce jelikož už jsem v minulosti(15 let) přišla do styku s tuberkulozou,ale před biol. léčbou byly testy negativní.také jsem cca před měsícem prošla atakem CN.Děkuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Při této terapii jste samozřejmě více náchylná k infekcím, vaše imunita je oslabená, takže kontakt s jakoukoli infikovanou osobou není vhodný!

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: