Biologická léčba a její vliv na plodnost

Dobrý den, můj partner trpí revmatoidní artritidou, nyní mu byla schválena biologická léčba. Zrovna se snažíme o dítě a mě zajímá jestli tato léčba nemůže mít nějaký vliv na spermie, hlavně mě teda zajímá jestli tato léčba nemůže způsobovat nějaké vrozené vady u nenarozených dětí, za odpověď moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o vedlejších účincích této léčby je zatím omezené množství informací, což je dáno krátkou dobou podávání. Dále nevím, jakým konkrétním přípravkem bude váš partner léčen. Povšechně však vámi dotazovaný vliv na plod uváděn není.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: