Bolest v koleni do dřepu

Dobry den,vcera jsem Vam jiz psala a Vy jste mi na me otazky odpovedel ..... http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-v-koleni-do-drepu-pri-chuzi-v-klidu-100532 Dnes jsem byla na ortopedii. Tak mi bylo sdeleno po RTG ze se tam nic neukazalo,ale mam natekle leve koleno ktere me jiz boli rok.Byli nabydnute dve moznosti, bud to jit na artroskopii a nebo to lecit formou inekci. Ja jsem byla hnedka pro artroskopii,coz pan doktor se na me prekvapive podival.Jsem mu nato odpovedela,ze ale vy jste mi dal navyber a ja se pro ni tey rozodla. Tak mi vystvetlovat ze,to jde i temi inekcemi lecit.Ja jsem mu nato odpovedela ano ja to vim,ale ja pracuji ve 12 hodinovem provozu kde potrebuji byti v poradku.Jeho odpoved tak zmente praci.Rikam prosim pane doktore?!Ja jiz pracuji ve 12 hodinovem provozu jiz 9let a problemy s koleme zacli a pred rokem coz mi nadava padny duvod zmenit zamestnani.Zklamal me tedy jiz pan doktor.Ale pry tam je nejaky naznak na meniskus za 3 tydny mam jit na kotrolu a rict panu doktoru zda inekce mi zabrala..Mam chut zmenit ortopeda,prt stimhle nejsem spokojena a velice zklamana! Prosim Vas nazor a zaroven Vas prosim o preklad pana doktora na lekarske zprave: Koleno s prosáknutí,nápln není,bez difigurace,extenze plná,bez omezeni,flexe rovněž bez omezení,bolestivá v dotahu,postranní a křížové vazy pevné,meniskové manévry t.č.neg, Rtg:jen lehká kloubní asymetrie,bez traum a strukt.změn. Z:gonalgia I. sin. Dop:analgetika antiflogistika. Předepsané léky: APO-MELOXICAM 15MG POR TBL NOB 20X15GM ......PROSIM o preklad DEKUJI...

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pa doktor to s Vámi myslí dobře. Pokud jdete na operaci slepého střeva , bude odstraněno a Vy budete zdráva. U arthroskopie to v žádném případě neplatí , zjistí se, co je špatně , ale pouze v polovině případů se problém vyřeší současně při operaci , například při postižení chrupavek,kdy se stejně poté léčí injekcemi a rehabilitací má operace význam jen informativní.. Neplatí tedy operace rovná se uzdravený pacient. Překlad do češtiny - koleno je jen lehce zvětšené bez přítomnosti vody vkoleni, pohyb je volný a bolestivý jen při jeho dotažení , vazy a menisky se zdají nepoškozené . na rentgenu nejsou prakticky žádné choroboné změny Závěr - bolesti v koleni vlevo doporučuji léky na bolest a proti zánětu - což předepsaný Meloxicam splnuje. Na Vašem místě bych začal rehabilitací a injekcemi.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest kloubů a suché oči – co mají společného?
Články: Bolest kloubů a suché oči – co mají společného?
Artritida je většinou...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Bolesti zad
Články: Bolesti zad
Alespoň jednou za život...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poruchami spánku spojenými se směnným provozem jsou často ohroženi i lékaři
Máte-li lupénku, pak pozor na vznik cukrovky
Články: Máte-li lupénku, pak pozor na vznik cukrovky
Lidé se závažnou formou...
Deprese
Články: Deprese
Deprese nepochybně provází...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x