Bolesti páteře a třísla ln

Dobrý den, prosím o vysvětlení diagnózy: RTG kyčlí - coxarthrosa I.st., RTG celé páteře: sin.skoliosa Thl páteře 1 a-b(do 10ti st.), RTG C úseku - těžká chondrósa a velký přemosťující C6-7, EMG vyš. -lehká axonální neuropatie n.peroneus billat, bez známek koř.léze L4-S1 vlevo bolesti především do LDK po přední straně končetiny, bolesti v třísle vlevo, obj: omezena dynamiky dist 2 segm, hypotonie glut.svalstva vlevo, refl soum, akr sv síla bez poruch, čití bez poruch, Res : LIS vlevo při degenerativních změnách L úseku, sekundární stenose s max L3/4/5. Bude nutné postoupit v rámci léčení chirurgický zákrok nebo je možné zvolit jiný postup? Děkuji mockrát za odpověď

Odpověď odborníka:

Nutnost operace indikuje vždy neurochirurg, po zvážení všech okolností. Dle mě je možné, že operace bude řešením, ale ještě jednou- opravdu to musí zhodnotit ošetřující neurochirurg.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: