Bolesti svalů a kloubů po změně dávky a léku

Dobrý den paní doktorko, byl mi změněn Euthyrox na Lethrox a před 14 dny současně se změnou léku byla zvýšená i dávka užívaní o 75 mg týdně. Po 14 dnech užívání cítím takové příznaky jako v počátku léčby (autoimutní hypotyreóza) - nespavost, tep 85/min. a zase mě začly víc bolest svaly a klouby. Je možné že si tělo zvyká na navýšení a takto reaguje? Nebo můžou být "rozhozené" hormony - mám od listopadu nepravidelnou menstruaci - měla jsem cystu, ta byla po gestační injekci a následné menstruaci "odplavena", poté následovala menstruace za 14 dní, další za 18 dní a nyní je to už 26.den a menstruace se nedostavuje (věk 39 let). Děkuji za radu :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radomíro, na to je jednoznačná odpověd těžká. Jedná se o poměrně nespecifické obtíže, jejichž příčinou může být v podstatě cokoliv. Nejlépe to asi vyloučíte kontrolním laboratorním vyšetřením TSH a fT4.hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Enzycol | Od: Marcela | 23.10.2015 15:15
Já o něm už taky uvažovala, takže jsem ráda, že
jste další, kdo mi Enzycol poradila, snad ucítím
stejnou úlevu a stejnou spokojenost. Děkuji
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x