Borrelioza

Dobrý den, syn(15)se léčí na boreliosu kolene 8 měsíců-časná diseminovaná fáze kloubní f., monoartritis gonitis, výrazná seropozitivita. Bral Diclofenac, Duomox, penicilin 3 měsíce, Oramellox,znovu otok kolene,odeslán na infekční zde Penicilin G i.v.,so F 1/1 i.v., Biopron cps., Apoibuprofen 400 mg. Doma užíval Deoxymykoin 100 mg. Řekli, že léčba je ukončena na kontrolu máme jít v lednu do nemocnice. Z alternativní léčby užívá Joalis kapky. Nyní jsme byli u revmatologa a ten nám předepsal Plaguenil 200 ob den po dobu 2 let. Myslíte si že je tato léčba ještě nutná vzhledem k nežádoucím účinkům? Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Pokud má syn artritidu a přetrvávají kloubní obtíže, léčba Plaquenilem bude zřejmě nutná, i přes správné antibiotické přeléčení. Bez možnosti zhodnocení krevních testů a klinického vyšetření lze jen těžko situaci hodnotit. Měla byste se poradit s ošetřujícím lékařem.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
pomoc | Od: Ing.Rene Rabek | 16.11.2015 13:26
ZAKAZ liecit PLAQom: nici sietnicu oka, toto su najnovsie poznatky sveta!!!!!
katastrofa:

liecba,ktoru mu dali,bola ZLA, iba to zodolnilo borelie,stavaju sa perzistentnymi
-zakladom je ho otestovat aj na konfekcie,ktore kliest,musina,ovad,komar mohol zaroven s boreliami preniest!!!
-babesia
-bartonela
-ehrlichlia
+ dalsie koinfekcie
chlamydie,mycoplazmy,EBV,CMV,HSV1,2,VZV
komplet humoralnu imunitu!!!
liecba pozostava z liecby extralularnej,intracelularnej a cystickej,ktore borelie tvoria pocas ich mnozenia: replication time je vzdy 3-5 tyzdnov a tie ATB co mu davali mu nepomohli:
-liecba amoxcilin-extracelularna forma zivota,borela moze tvorit aj beta-laktamazy,preto amox= augmentin SR v lekarni: Sr preto,lebo nasycovanie tela moze trvat aj retardom=postupne
-liecba claritromicyn=´klacid,fromilid,lekoklard apod... intracelularna forma liecby: liecba krvi,lymfatickych ciest apod
popri tychto 2 ATB sa po 2 mesiacoch MUSI ist metrodinazol=entizol
borelia tvori cysty,preto sa musi ist pulzne!!!

toto su poznatky svetovych odbornikov ako su Stratton,Burrascano,Horowitz,Schwarzbacher

SKCZ lekari cest vynimkam o tom nevedia nic, tato choroba ako aj vacsina inych je pre nich SCIFI
a ak si myslia,ze 1 atb doxyhexal,duomox apod vyliecia borelia v neskorsich fazach,tak sa o tom mylia: erytem nemusi vobec vzniknut, dokonca aj protilatky telo nemusi tvorit!!!!
ATB liecba sa musi ist dovtedy,dokym nie je pacien 2 mesiace bez priznakov!!!!!
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: