Cervix score v 26tt.

Dobrý den, v 25tt. mi bylo na kontrole zjištěno: měkčí čípek 2cm na špici prstu, klenby volné, F: 2/p děloha normotonická, dostala jsem 3x denně tabletu magnesia a klidový režim. Můžete mi říct, jak moc je to vážné? bojím se že půjdu do nemocnice. Tak radši celý den ležím. Může se to odpočinkem zlepšit nebo alespoň stabilizovat? Břicho mi netvrdne. Bolesti žádné.Byli jsme týden na horách kde jsem chodila celý den venku a ještě tahala svého tříletého syna na saních takže to mám určitě z toho. Jsem hodně vyděšená, tak budu ráda za každé uklidnění. Na kontrolu jsem objednaná až za 3 týdny, tak si říkám, že to snad není tak hrozné. Chodím do riz. por. Motol. Díky Misulka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jelikož bylo zjištěno, že poněkud změkl čípek a tím pádem by mohlo dojít k jeho pootevření a v nejhorším případě k předčasnému porodu (ale při normotonické děloze to nyní zatím tak moc nehrozí), zatím postačuje klidový režim, jak ho dodržujete, a užívání magnesia. Na Vašem místě bych tedy v klidu pokračovala v odpočívání vleže a užívání magnesia a na další kontrole se uvidí, jaký bude stav čípku. Pokud však byste měla kontrakce nebo by se objevilo krvácení nebo jiné obtíže, navštivte gynekologa neprodleně (jak Vás jistě poučili i v poradně).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: