Chlamydia pneumoniae

Dobrý den mám dotaz ohledně téhle potvory.Již delší dobu jsem pokašlávala občas mě škrábalo v krku,pak jsem cítila jakoby něco v krku nějakou překážku.Došla jsem si na ORL kde jsem byla léčena kvůli infekci Azitromycin Mylan 500 mg dvakrát po sobě.pak mi paní doktorka vzala krev a z ní vyšlo Chlamydia pneumoniae IgG pozitivní index 1,38 Chlamydia pneumoniae IgM negativní index 0,05 Chlamydia pneumoniae IgA hraniční index 0,98 Mycoplasma pneumoniae igM positivní 1,93.Dostala jsem Doxybene 200mg na 30 dní.Chci se vás zeptat jak jsem na tom s tou krví jestli jsou hodnoty těch positivních vysoké a jestli antibiotika zaberou.Mám dvě děti a mám obavu aby to nechytli odemě.Již rok mám bolesti svalů kloubů 3 krát jsem byla na rehabilitaci ale účinek žádný je možný že by to mohlo být od těch chlamydií?Ještě rok mám nesnášenlivost supermarketů motá se mi tam hlava není mi dobře doktor mi dal neurol.Může to být také k tomu?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, co se týká protilátek proti chlamydia pneumonie, nález spíše svědčí pro prodělanou infekci v minulosti . Dle výsledků máte pozitivitní akutní protilátky IgM proti Mykoplasma pneumonie, zde by se tedy mohlo jednat o akutní infekci, kde je léčba antibiotiky zcela na místě. Kontrolní odběry jsou možné cca měsíc po léčbě k zachycení dynamiky změn. Léčba antibiotiky by mohla pomoci i na kloubní obtíže. Myslím si, že není souvislost infekce a problémy v prostředí supermarketů . Opravdu semůže jednat o psychický problém, kdy léčba Neurolem by měla pomoci.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x