Chlamydia pneumoniae

Zhruba 5 let mám diagnostikovanou narkolepsii (v mírné formě a bez kataplexie), ovšem od dětství trpím příznaky Chlamydia pneumoniae. Trpím většinou příznaků: bolesti či škrábání v krku, zimnice, únava, tlak na hrudi apod. Navíc mám problémy s krkem, také od ranného dětství (prodělal jsem i spálovou angínu). Musím se také vyhýbat vdechování studeného vzduchu...i když pokud prodělám nemoc s horečkou nad 38 C (poměrně časté i z nachlazení) situace se krátkodobě na pár dní zlepší (studený vzduch mi nevadí a mohu klidně spát i u otevřeného okna). Proto se ptám, může Chlamydia pneumoniae způsobit příznaky narkolepsie, popř. narkolepsii nastartovat ? Je možné požádat o testy na Chlamydii pneumonii ? Popř. dělají se tyto testy ještě předtím než se stanoví diagnóza narkolepsie? Mohu mít narkolepsii a také Chlamydia pneumonii ? děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vaše otázka by měla sice spíše směřovat na neurologa či odborníka na spánkovou medicínu, nicméně se mi podařilo najít, že celosvětově je popsáno 48 případů kdy narkolepsie souvisela s chlamydiovou infekcí. A narkolepsie jako taková může být infekcí spouštěna, čili jistě i chlamydiovou.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: