Chlamydia pneumoniae vs narkolepsie

Dobrý den, zhruba 5 let mám diagnostikovanou narkolepsii, ovšem od dětství trpím příznaky Chlamydia pneumoniae. Trpím většinou příznaků: bolesti či škrábání v krku, zimnice, únava, tlak na hrudi apod. Navíc mám problémy s krkem již od ranného dětsví (prodělal jsem i spálovou angínu). Proto se ptám, může Chlamydia pneumoniae způsobit příznaky narkolepsie, popř. narkolepsii nastartovat ? Je možné požádat o testy právě na Chlamydii pneumonii ? Popř. dělají se tyto testy ještě předtím než se stanoví diagnóza narkolepsie ? děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den narkolepsie je spánková porucha, projevující se zvýšenou spavostí. Není spojena s infekčním onemocněním vyvolaným Chlamydia Pneumoniae. Péče patří do rukou neurologa. Máte li pocit, že trpíte infekčním onemocněním průdušek, je vhodné vyšetření u peumologa specialisty. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: