Chlamydie

Dobrý den asi před rokem jsem prodělala zápal plic který se nedařilo vyléčit ,zabrali až 3 antibiotika cilená na chlamydie pneumonie na chvíli se mi ulevilo ale uporny kašel,hleny a unava se vrátily po nekolika malo mesicích.V unoru tohoto roku jsem se dozvědela o nevěře mého manžela,která se časově shoduje s počátkam mých obtíží.oba jsme si nechali udělat testy z krve v březnu tohoto roku.u mě se potvrdily chlamydie pneumonie u manžela chl.pneumonie+chl.trachomatis ovšem pry v minulosti.gynelogicke stěry mam v poradku a manžel vytěr z urety také.Obvodní lekař okamžitě nasadil antib.lečbu doxybene 30 dnu pro oba.lakař na kožním odd.tvrdí že se o nic nejedná že antibiotika nejsou nutná ,na plicním odd. doporučují léčbu zahájit oba dva.Jsem zmatená a nevím co mám dělat,kažký tvrdí něco jiného.mam stále ten uprny kašel a hlavně jsem stále zahleněná a unavená,trpím depresemi. Manželovi vysledky:chlam.tracom IgA 1,9,chlam. pneu IgA26,2,IgG45,4,WBchlamIgG pozit,WB chlamIgA hraniční kvalita,C.pneu MOMP 64,1,C.pneu OMPP2 151,8,CRP 2,8. moje vysledky:perzistující serolog.markery aktivní infekce chl.pneumonia jiné vyšetření je pry moc drahé a nechce mi je napsat. děkuji moc za váš názor a radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den,moc si vážím Vaší důvěry.Z Vašeho mailu je zřejmé,že jste přemýšlivý člověk.Mikroorganismy,které figurují ve Vašem příběhu nemoci,jsou tzv.atypické patogeny,toto označení vyjadřuje zvláštní vztah k hostiteli,který jste dobře podchytila-Ne za všech okolností je vhodná léčba antibiotiky.Infekce je výsledkem interakce mikroorganismu s imunitním systémem pacienta.Je-li tento systém výkonný,dokáže si s patogeny často poradit i bez léků.Vyprodukuje protilátky,které infekci neutralizují.Stresové momenty v našem životě jsou kromě psychické bolesti nepříjemné tím,že velmi oslabují právě naši obranyschopnost. Ve Vašem případě je také patrné,že všichni lékaři,i když mají samozřejmě zájem o Vás a Vaši úzdravu,by volili trochu odlišné plány-dávno již nejsou žádné povinné škatulky,lékař je vzděláván,ale také vychází z vlastních klinických zkušeností.V případě Vašich pochybností bych považovala za moudrého rádce klinického imunologa.Je to zpravidla člověk zvyklý pracovat s onemocněním v širším kontextu,což je vlastně to nejpodstatnější.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: