Chlamydie a více jak měsíc užívání různých atb

Dobrý den, na testech mi potvrdili pozitivní chlamydie (pouze výtok, bez potíží s močením), nacož jsem od doktorky dostal atb - přesněji Doxyhexal 100 (3 krabičky). Tyto atb mi nezabraly a stále jsem měl stejné problémy. Následovala změna atb na Azithromiciny 200 (2x třítabletové balení), první krabičku jsem začal brát okamžitě po dobrání Doxyhexalu, následovala 10 dní pauza a následně dobrání druhé krabičky. Vše opět bez výsledku. Následně jsem měl opět 10 dní pauzu a nyní mám již téměř dobraný Klacid 500 a výtok je při vymáčknutí stále zjevný, i když né již ve velké míře jako dřív. Doktorka na mě již působí velice neznalým dojmem, tak bych rád věděl, zda předepisované léky jsou adekvátní, zda nemůže mít tak dlouhé užívání atb dopad např. na játra, zda to nemůže být i jiná nemoc než jen chlamydie a případně jak bych měl dále postupovat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel jste se Vy sám nakazil komplikovanou bakterií, která se může usídlit v obtížně dostupných částech pohlavního ústrojí. Jiná možnost, než zkoušet antibiotika, na která jsou chlamýdie citlivé není. Samozřejmě dlouhodobé užívání antibiotik není zdravé. Ale u jinak zdravého jedince, který dodržuje doporučení by neměl být problém

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: