Chlamydie pneumonie

Vážená paní doktorko, poprosila bych Vás o Váš názor:Klinické potíže trvají 7 měsíců: parestezie, myalgie DKK,ataky svědění,stěhovavé bolesti DKK i HKK,bolesti zad, hlavy,kloubů, palpitace, noční pocení. V likvoru nález 3 oligokl.pásů bez koelace v séru,Neuroborelioza negativní.MR mozku: ojedinělé T2 Flair hyperintenzity,jinak bez nálezu. Krev: sedimentace ERY-pozitivní, CHlamydie pneumonaie Elisa i WB : IgM ,IgG + IgA pozitivní. Dle mého názoru potřebuji ATB léčbu, avšak nikdo z lékařů na tyto výsledky nereaguje. Lze zvládnout tuto infekci bez ATB léčby. Pouze preparáty posilujícími imunitu, vitamíny atd?

Odpověď odborníka:

Pokud nemáte příznaky chlamydiového onemocnění, tedy např. horečku a kašel, není antibiotická léčba nutná. Vámi uvedené příznaky s touto nemocí velmi pravděpodobně nesouvisí, stejně tak nález v mozkomíšním moku. Tělo se s chlamydiovou infekcí dokáže vypořádat samo.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: