Chlamydie pneumoniae

Dobrý den,můj dotaz se týká chlamydií pneumoniae. Asi půl roku jsem byla stále nemocná a nebylo mi dobře, opakovaly se mi záněty HCD i DCD. Testy potvrdily chlamydii pneumoniae.Byla jsem léčena Sumamedem (3 balení po 3 tabletách), když testy neklesaly, tak poté ještě Klacidem (3 balení po 7 tabletách - v kuse).K tomu jsem užívala Wobenzym a Chlamydil.Jsem stále unavená, provází mě různé infekce (oko,zuby atd.).Stále mi není dobře, často spím,musím odpočívat, někdy mě bolí na hrudníku, hůře se dýchá, nadměrně se potím, někdy kašlu,ale samo to odezní - dřívě to bylo horší a intenzivnější. Jsem v pracovní neschopnosti a dodržuji klidovější režim. Testy vyšly: S-C.pneumoniae IgA se snižuje - prvně bylo kolem 400, pak se lehce hodnota snižovala a nyní je po léčbě dvěma atb 150. S-C pneum.IgG však stále stagnuje, na atb nereaguje, je pořád kolem 400, vůbec se nesnižuje.První komentář byl k IgA silně pozitivní protil. Další a poslední testy jako probíhající a zřejmě již postupně odeznívající infekci. Mě ale není pořád jasné, zda jsem již zdravá nebo stále nemocná a jaký je můj zdrav.aktuální stav. Zda mám aktivní infekci pořád v těle a je potřeba s tím něco dělat. Zda postačovala léčba nebo ne. Vlastně jsem se ani nikde nedočetla, jaké hodnoty má zdravý člověk a jaké bych měla mít já po plném uzdravení, když mě moje chlamydie opustí. Jsem zaražená z toho, že mi stále není dobře, jedna hodnota (IgA) klesla po tolika měsících pro mě jen o trochu a druhá (IgG) je stále neměnná.Nevím co mám dělat, obávám se, že jsem stále nemocná, infikovaná chlamydií a nedoléčená, že se vrátí v plné míře kdykoliv zpět (mám sníženou imunitu a rizikové pracoviště).Prosím vác moc o vaši odbornou radu a kometář, Doufám, že už konečně svůj stav a tuto nemoc lépe "pochopím".Moc vám předem děkuji. Martínková L.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,velmi nerada zklamu Vaši důvěru.Žádný lékař nemůže být lepším rádcem než ten,který Vás po celou dobu léčí,vyhodnocuje Vaše nálezy,rozhoduje o dalším postupu.S ním je zapotřebí řešit veškeré zdravotní obtíže.Věřte,že pokud by Váš stav vyžadoval konsiliární vyšetření/klinickým imunologem,infekcionistou či jiným specialistou/Váš lékař jistě o takovou službu požádá.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: