Chlamydie pneumonie

Dobrý den, je mi 21 let, a již delší dobu jsem měla problémy s opakujícími se záněty horních cest dýchacích, bolestmi hlavy, zimnicí a velice zvětšenými uzlinami v tříslech a podpaží. Z krevních testů mi byla zjištěna nejprve hraniční hodnota na plicní chlamydie, při kontrolním odběru se pak ukázalo, že se infekce zhoršila, a budu přeléčena. Nikde jsem se však nedočetla, že by příznakem této infekce byly ty zvětšené uzliny - na krku je mám v normě, ale v podpaží a tříslech jsou větší a občas i pobolívají. Zvýšené teploty nikdy nemívám, průměrně mám 35,3. Můžou být takto zvětšené uzliny příznakem plicní chlamydie, nebo to mám začít řešit jinde než u praktika? A má jít manžel také na testy, i když nevykazuje žádné příznaky? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Myslím,že zbytečně podceňujete diagnostiku a léčebné metody svého praktického lékaře,.Věřte,že všeobecní lékaři se pravidelně vzdělávají,podstupují školící akce organizované stavovskou organizací.Pokud by si Váš lékař nevěděl rady,sám se obrátí na odborného lékaře.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-16 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Létejte bezpečně i s onemocněním srdce
Články: Létejte bezpečně i s onemocněním srdce
Chtěli byste někam letět...
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Tajemství chemoterapie
Články: Tajemství chemoterapie
Rakovina – slovo, které v...
Na bolesti hlavy platí změna jídelníčku i homeopatika
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: