Chronicka zilni nedostatecnost

Dobry den, prosim lskave o vyjadreni k uzivani leku Detralex. Je mne 62let,trpim chron.zilni nedostatecnosti 2.st.Ve 40l.operace leve nohy s recidivou,nyni nalez na obou nohach.Cca 7let nosim kompresivni puncochy a 6 let uzivam Detralex. Krece, otoky ani vyznamne bolesti nemam-bolesti pouze pri velke namaze a v lete,kdy puncochy nenosim. Prosim o sdeleni, zda mam Detralex pravidelne uzivat,nebo s prestavkami.nebo pouze pri potizich. Zatim jsem neslysela jednoznacny nazor. Dekuji.Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i pro mě je obtížné se v informacích vyznat. Za lékem bude asi velký finanční tlak (obtíže tohoto druhu má hodně lidí, je drahý) a to vždy informace modifikuje. Zdá se ale, že skutečně "něco dělá". Můj osobní názor však je, že Vaše subjektivní obtíže jsou určující a když nevidíte rozdíl, tak ho brát nemáte. Ještě bych připomněl důležitost pohybu - ve vertikální poloze (týká se i sezení) se krev nemá z nohou jak jinak dostat než stahováním svalů dolních končetin. Příznivý vliv byl prokázán i po trombózách. A neodkládejte to na jaro ;-). Srdečně zdravím

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: