Chtěla bych jen vědět,jestli to může být krevním tlakem

Chtěla jsem se zeptat,stalo se mi z ničeho nic,že se mi začala točit hlava a slabě mi brněly prsty na levé ruce,trvalo to asi tak hodinu,myslela jsem,že by to mohl být tlak a ten jsem měla 11O/70,občas mívám chvilkové bolesti hlavy,děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Teoreticky podobné potíže mohou souviset s nízkýk krevním tlakem. TK 110/70 mmHg je sice ještě v normě a problémy by způsobovat neměl, nicméně klidně je možné, že jste chvilkově měla i tlak nižší a až ve chvíli měření 110/70... Podobně se projevuje také tzv. hyperventilační tetanie, která ale není chorobou, nýbrž stavem, který je navozem změnami vnitřního prostředí při nadměrném dýchání (kterého si ale postižená osoba zpravidla není vědoma). Nabízejí se ale i jiné možnosti, např. problém v oblasti kční páteře ad. Pokud šlo o nárazový problém, asi není důvod se zneklidňovat. Pokud by se potíže opakovaly, vyhledejte, prosím, Vašeho praktického lékaře. Ten má, narozdíl od internetové poradny, možnost Vás přímo vyšetřit a provést případně další vyšetření k ozřejmení příčiny potíží. S pozdravem.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: