Císařský řez

Dobrý den, prosím o radu. Asi od 23.týdne těhotenství jsem slýchávala diagnózu placenta praevia marginalis. Čekalo se, že se placenta zvedne, nestalo se tak, nyní jsem ve 36.týdnu. Mým gynekologem v poradně i dvěma lékaři v porodnice (2x jsem byla hospitalizována pro slabé jednorázové zakrvácení ve 25.týdnu a 31.týdnu), jsem byla pro nezměněné diagnóze připravována na to, že budu rodit císařským řezem. Cituji: Přední stěna zasahuje do dolního segmentu 1cm od vnitřní branky. Placenta přední stěna zasahuje do DS 1,5cm od vnitřní branky. Tento týden ve 36.týdnu poprvé v poradně v porodnici (diagnóza nezměněna přední stěna zasahuje do DS), mi další lékař tvrdil, že mohu zkusit rodit přirozeně a až kdyby to nešlo, přistoupí se k akutnímu císařskému řezu. Jaký je rozdíl v rizicích mezi plánovaný a akutním řezem pro dítě a mě? Já osobně se nepřikláním k variantě zkoušení, kde je již dopředu upozorňováno na provedení operace. Prosím, co si o tom myslíte Vy, jaká varianta je pro Vás při mé diagnóze schůdnější? Velmi děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kdyby placenta v době porodu zasahovala do porodního kanálu, mohlo by dojít k jejímu poškození a k velmi silnému krvácení, které by mohlo ohrozit jak Vás, tak dítě. Před porodem Vás opět zkontrolují, jak je to s placentou aktuálně (kde se nachází, zda nezasahuje do porodního kanálu nebo zda není nebezpečně blízko), a jedině pokud by byla uložena bezpečně, byl by možný porod přirozenou cestou. V opačném případě je bezpečnější porod císařským řezem.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: