Codein

Dobry den,pritel dostal od praktickeho lekare lek codein na kasel,uz ho bere 3 dny a zda se mi ze kasele vic nez predtim.Ani mu nerekla jak dlouho ho brat bojim se aby mu neublizil jeste vic.Je z nej slyset takove sipani.Muzu se zeptat kdy mu codein zabere nebo zda ma navstivit za lekare.Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

dobrý den, Codein je symptomatický lék, tj. snižuje kašlací reflex, ale neléčí. Jeho účinnost je omezená, někdy zabere více, někdy méně. Záleží na příčině kašle, ta musí pominout, aby kašel odezněl. Může se samozřejmě jednat o akutní virózu či obecně respirační infekci, pak je možno vyčkat dalšího vývoje. Bude-li ale kašel trvat i v dalších dnech a bude provázen sípáním, je určitě lepší navštívit lékaře - např. odběr CRP, zvážení léčby antibiotiky, vyloučení astmatu apod.

MUDr. Zdeněk Skácel
MUDr. Zdeněk Skácel

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: PNEUMO - HOST s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: