Daylette x augmentin 625 mg

Druhým dnem užívám antibiotika Augmentin 625 mg, lékař mi je předepsal proti zubnímu zánětu. Augmentin mám užívat 3x denně po 8 hodinách. Plata vydrží na týden. Chtěla jsem se zeptat, zda mají tyto antibiotika negativní vliv na účinnost antikoncepce Daylette (užívám již druhým rokem a pravidelně). Měla bych se tedy bát zvýšeného rizika otěhotnění? Děkuji Vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Natálie, antibiotika mohou snižovat účinnost antikoncepce a proto se doporučuje během užívání antibiotik a 7 dní po dobrání použít další metodu kontracepce, třeba kondom. Riziko otěhotnění je i při společném užívání antibiotik a hormonální antikoncepce velmi malé. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: