Diastáze přímých břišních svalů a pupeční kýla

Dobrý den. Byla jsem na chirurgii, jelikož jsem si myslela,že mám pupeční kýlu. potvrdilo se. Nyní mám jít na operaci s kýlou, ale zároveň se zjistilo, že mám i diastázu přímých břišních svalů. Pravděpodobně po 2 císařských řezech. Začala jsem cvičit pozdě. Můj dotaz zní. Mám jít zároveň i na operaci diastáze? Bylo mi to i navrhnuto,ale nakonec pan primář řekl, že by s tím ještě počkal. Ještě přesná diagnoza. Drobná pupeční kýla. diastasa 3 cm pod pupkem a 5 cm nad pupkem je výrazná 4cm široká. no, zdá se mi to dost. Když bych si to nechala operovat, snížím tím riziko další kýly a i jiná rizika? Je po operaci potřeba cvičit na břišní svaly? Může se i po operaci diastása vrátit??? Mnohokrát děkuji. Hanka

Odpověď odborníka:

Vrátit se po operaci kýla může, ale je to vyjímečné. Ošetření pupeční kýly a současně i diastazy břišních svalů je součástí některých metod ošetření pupeční kýly. Diastazu přímých břišních svalů byste si operativně ošetřit měla dát. Trvající diastasa by byla velmi pravděpodobně předpokladem vzniku další opakované kýly.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: