Distorze kotníku

Dobrý den, zítra to budou tři týdny, co jsem si při pádu ze schodů přisedla kotník, až v něm křuplo. Bolest byla až taková, že jsem z ní málem omdlela, ale během několika minut se mi to podařilo rozdýchat. Ono křupnutí tedy nebyla známka zlomení (potvrzeno RTG), ale natržení vazů. Po úraze jsem na nohu nemohla vůbec našlápnout a byla velmi citlivá i na dotek. Měla jsem dva týdny sádrovou dlahu, pak mi byla dána jen ortéza. Sádrou mě dr. nechtěl na léto mučit. V současnosti přetrvává otok i hematom, bolest je na ústupu. Zatím tedy na zraněnou nohu nenašlapuji (doma jezdím na kolečkové židli), nechci riskovat dlouhodobé bolesti a otoky. Za dva týdny mám jít na kontrolu, kde už mi asi dovolí začít zlehka chodit, předpokládám, že nadále o berlích. Chtěla bych se zeptat, jestli mám trvat na doléčení rehabilitací. Na minulé kontrole jsem se na to dr. zeptala, ale tvářil se tak nějak všelijak. Už teď je viditelné, jak mi atrofuje lýtkový sval - nohu mám v porovnání s tou zdravou jako párátko. Diagnoza při prvním ošetření úrazu byla "distorsio talocruralis l.sin." , při kontrole min. týden "distorsio ATC l.sin. gravis". Můžete mi , prosím, vysvětlit obě dg.? Ještě dodám, že je mi 31 let.

Odpověď odborníka:

Na rehabilitaci rozhodně trvejte, máte na ni nárok a ve ašem věku je důležité, aby byla noha plně funkční.

 
Líbí se vám odpověď?
-13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: