Distorze kotníku

Vcera 31.5. jsem si zpusobila vyron kotniku pri doskoku. Okamzite zaledovani,odvoz na pohotovost. Rtg probehlo,bylo mi receno ze je tam vyron a kdysi jsem mela asi malou zlomeninu. Dostala jsem obinadlo,berle a zbytek je v prilozene zprave. pan doktor rikal ze se nemam bat a 2.nebo 3.den zacit pomalu naslapovat,bez kontroly. Ma otazka zni,mam si sehnat aspon ortezu? 11.6.odletame s detmi na dovolenou,nerada bych chodila o berlich...ale vim ze na behani a skakani to asi nebude Prosim poradte Dekuji Misa

Odpověď odborníka:

Ano...asi je lepší si pro jistotu ortézu pořídit, stojí pár stovek ve zdravotních potřebách... záleží jak se za týden stav vyvine a jakou zátěž při cestování očekáváte, délku letu i chůze atd., před letem bych doporučoval podat heparinovou injekci na prevenci trombosy a embolie, hlavně pokud bude noha ještě bolavá, nateklá či stažená v obinadle nebo v ortéze...stav bych konzultoval před odletem s vaším lékařem, který vám tu injekci předepíše...případně i na cestu zpátky...jinak bych na dovolené nohu nezatěžoval ani v ortéze... pokud bude ještě bolet tak potřebuje hlavně klid nebo ty berle...takže zatěžovat jen když už to nebude bolet a natékat ! a zátěž omezit jen na to nezbytné cestování...

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: