Dlouhodobě oteklé uzliny

Dobrý den, mám tento problém-koncem října jsme prodělal angínu, bral jsem antibiotika a asi 2 týdny ležel, z nejhoršího jsme se dostal, ale od té doby u mě přetrvávánepříjemný pocit v krku, oteklé uzliny (na spodním patře na každé straně taková boulička jako oříšek), u kořene jazyku se mi udělaly takové bradavičky a úplně vzadu je jazyk jakoby takový rozleptaný. Byly mi udělány krevní testy-negativní, výtěry z krku-negativní, plicní vyšetření-negativní, imunologické vyšetření-vše vpořádku. Na ORL jsem byl již asi 4x-dostal jsem množství přípravků-stopangin, orofar, bioparox-inhalace a pití vincentky...pokaždé mi bylo sděleno, že to mám jen zarudlé, ale že to bude vpořádku, uzliny se doktorům ani oteklé nezdály, přitom já pořád nahmatávám bouličky, které tam dřív nebyly, teď je to již 4 měsíce a problém stále trvá, necítím se vyloženě nemocný, ale také ne úplně vpořádku, při větší fyzické zátěži se zadýchávám a občas cítím menší tlak na prsou, v krku mám pocit jakoby otoku. Můžete mi poradit, jestli mám vyhledat jiného specialistu nebo znovu jít na krční? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvětšené uzliny mohou po angíně přetrvávat dlouhodobě, i roky, a to bez dalších nálezů. Jelikož popisujete ještě další obtíže, je vhodné navštívit svého praktického lékaře a informovat ho o nich.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stejné problémy | Od: Monika | 20.7.2009 14:01
Mám stejné problémy, začalo to před dvěma lety, kdy jsem s podezřením na angínu šla k lékaři, měla sem strašné bolesti, skoro sem nemohla polykat, ale lékař mi doporučil pouze nějaký sprej, jelikož jsem neměla horečky a angína to tudíž nebyla... Za pár týdnů to zmizelo, avšak cca každý druhý měsíc mě pobolívalo v krku, měla sem oteklé mandle (nebo co to je) a bílé skvrny na krku. Ale nikdy to nijak moc nebolelo, dalo se s tím žít, tak sem nechtěla zas zbytečně chodit k lékaři. Ovšem v posledních pár měsících mám již skvrny a otoky trvale a na kořeni jazyku se mi udělali stejné jakoby bradavičky a mám bílý jazyk. Poslední dny se mi špatně mluví kvůli (svítivě zelenému) hlenu, který když vykašlám je to na pár hodin dobré. A také sem zpozorovala, že za ten poslední půl rok se docela dost zadýchávám, např. i jen u vyběhnutí pár schodí nebo popoběhnutí na autobus. Před asi dvěma měsíci sem cídila drobný tlak jako při zápalu plic, ale to bylo jen tak dva dny a opravdu jen slabě chvilkama.... Nevím jestli mám vůbec jít zase ke svýmu doktorovi, nedávno mě dva týdny léčil na plísně a když se mě to nezlepšovalo, poslal mě za kožní a ta ihned prohlásila, že je to jasná alergická reakce (doposud sem žádnou alergií netrpěla). A jelikož se mi vyrážka po alergii již roztahala po většině těla a pěkně svěděla, léčba byla delší. Nevíte někdo, zda můžu jít rovnou za ORL, nebo musím mít od toho praktického lékaře doporučení? Nevím, jestli by mi ho vůbec dal, třeba mě zas pošle domů, nebo dá léky, které mi nepomůžou. Jsem zoufalá....
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x