Dlouhodobý problém s klíční kostí

Dobrý den mám na vás velkou prosbu.V roce 2009 jsem si při nárazu na kole asi v 40km/h zlomil klíční kost doktoři reagovali že klíční kost sroste bez problémů a bez operace,ale po sundání ortézy mám klíční kost výrazně jinou a při pohybu ramenem mám bolesti.Bsl jsem na ASK rameniho kloubu tam mě nic nenašli po operaci když jsem s rukou nemohl hýbat byl asi týden klid ale znovu to začalo.Mám za sebou spoustu rehabilitací a RTG ale tam nic nenašli. Tak bych chtěl poprosit o nějaké informace zda by to mohlo být špatným sruůstem klíčku a jestli byste navrhovali nechat kost operativně sešroubovat.Děkuji předem za odpověd. Jan Černý

Odpověď odborníka:

Pokud není v místě zlomeniny klíčku pakloub, což asi jistě bylo vyšetřeno, vzhledem k vašemu věku lze předpokládat, že i pokud klíček bude spojen ne zcela v přesném postavení, dojde k jeho přestavbě a úpravě. Potíže s ramenem je třeba na ortopedii dořešit. Jeho souvislost s klíčkem i třeba nepřesně zhojeným je velomi nepravděpodobná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Trávení jako zrcadlo stresů
Články: Trávení jako zrcadlo stresů
Trápí vás dlouhodobě...
Syndrom spánkové apnoe
Články: Syndrom spánkové apnoe
Za spánkovou apnoi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ženská ejakulace
Články: Ženská ejakulace
Ženskou ejakulaci neboli...
Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Články: Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Zajímalo vás, jak závisí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: