Dobbry den, je mi 30 l...

Dobbry den, je mi 30 let a od 5 let trpim alergiemi. Nejvetsi reakce mam na pyl, a to prevazne na travy a lipy. V detstvi jsem absolvovala lecbu vakcinami /injekce a kapky/. V pylove sezone jsem nefungovala jinak nez s uzivanim leku. Alergolozka mi zhruba od 10 let zadnou lecbu jiz nepredepisovla pouze leky na utlumeni potizi Tavegil a pote Zyrtec. Take mi rikala, ze je mozne zlepseni po "puberte" a mela pravdu. Pote jsem jiz nemela alergickou rekci temer zadnou.....maximalne jednou do roka a vetsinou kdyz jsem zmenila prostredi. Proc se na Vas nyni obracim, muj problem s alergii se nyni po narozeni meho prvniho ditete zhorsil. Opet se dostavila alergicka reakce( vodnata ryma, slzeni oci, otoky oci a nosu, unava). Prosim o radu, zda je mozne zase zahajit lecbu i alternativni. Slysela jsem o spolecnosti Paracelsium, mohu Vas poprosit o nazor na tuto lecbu. A jeste prosim o jednu radu, jelikoz jsem se od sve pani doktorky dozvedela, ze neni vhodne v dobe kojeni uzivat jakykoli lek na alergii, snazim se je nebrat. Ale mam dny, kdy to neni mozne. Prosim tedy o radu, jaky lek je nejlepsi v nejnutnejsich pripadech uzivat, kdyz kojim 7 mesicni dite. Velice dekuji PN

Odpověď odborníka:

V průběhu těhotenství a po porodu skutečně může dojít ke zhoršení alergií. Po skončení kojení byste měla být znovu vyšetřena na alergologii, do té doby používejte jen symptomatickou léčbu. O alternativních metodách u alergií nejsem informována. Pokud kojíte, můžetze užívat např. Dithiaden - půl až 1 tabletu na noc. Jestliže vás trápí hlavně rýma, používejte nosní kapky (Rhinocort - na předpis) - ty působí jen lokálně na nosní sliznici a na děťátko nemají vliv.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: