Náš syn (5let...

Dobrý den, náš syn (5let) má již měsíc na krku zvětšené uzliny. Během této doby bral týden Vercef (po odběru krve zvýšená sedimentace a Crp, proto lékařka předepsala Vercef). Po kontrole byla už sedimentace nižší a Crp v pořádku. Během braní ATB se synovi uzliny zmenšily, ale teď (po dobrání léku) se nějak přiliž nezmenšují. Jak dlouho trvá než se uzliny zmenší, resp. nejsou vůbec hmatné? Máme podstoupit nějaké vyšetření (než rozbor krve)? Mnohokrát děkujeme za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Lado! Zvětšné mízní uzliny signalizují zánět a aktivaci imunitního systému. Nejčastěji jsou uzliny zvětšené při infekcích, příčin je ale více. Po odeznění zánětu by měly rychle ustoupit i uzliny. Měsíc trvající zduření uzlin by si určitě zasloužilo podrobnější prohlídku dítěte a laboratorní vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: